Nöjesliv.net
Bli medlem!   
Communic - Waves Of Visual Decay
MUSIK 8 maj 22:10
Communic
Waves Of Visual Decay

Metal
Nuclear Blast
19 maj, 2006
Communic

Deprecated: Function split() is deprecated in /storage/content/80/156980/nojesliv.net/public_html/view.php on line 73
01
Under A Luminous Sky
02
Frozen Asleep In The Park
03
Watching It All Disappear
04
Fooled By The Serpent
05
Waves Of Visual Decay
06
My Bleeding Victim
07
At Dewy Prime
När Communics platta dök upp i brevlådan och jag läste beskrivningen ”Progressive Power/Thrash Metal” tänkte jag: Okej ännu ett nytt band som ställer upp med en sångare som growlar så djupt och mörkt att det är svårt att urskilja orden och att musiken är totalt värdelös. För i sanningens namn så är det så många nya akter på metalscenen ser ut nu för tiden.

Men även om jag ofta har rätt (se takida recensionen) så hade jag faktiskt fel. I första spåret ”Under A Luminous Sky” möts man av riktigt sköna tunga riff och härlig dubbelkagge. Till min förvåning och stora glädje kryllar den här plattan av allt. Skön sång, härliga melodier och snabba riff. Bandet, som är från Norge och är inne på sin andra fullängdare med skivbolaget Nuclear Blast imponerar stort på mig.

Inte minst låten ”Frozen Asleep In The Park” som har ett alldeles underbart intro och med en minst lika bra fortsättning av låten. De bra låtarna tar aldrig slut, "Watching It All Dissapear" är minst lika bra som föregående låt.

Det känns skumt att återigen ge en metalplatta högt betyg men den här plattan förtjänar det. Det finns inte en enda dålig låt på den här skivan och musiken är sådär härligt dynamisk som bara ett fåtal band är. Sista spåret ”At Dewy Prime” är en riktigt värdig avslutning på en otroligt bra platta.

Det här är ett av årets hetaste släpp. Spring och köp skivan i din närmaste skivbutik!
Amer Sehalic
amer@nojesliv.net